OasisCanarias.com
agencia@oasislapalma.com Telefonische reserveringen - klantenservice +34 922 434 409
Reservering controleren

uw e-mail:

Uw reserveringsnummer is:

Gebruikerstoegang

Busexcursies op La Palma

Wilt u de mooiste plekjes van het eiland zien en op de hoogte gebracht worden van de historie, flora en fauna van La Palma? Bij onze busexcursies wordt u begeleid door een officiele gids. Wij informeren u graag over de opstapplek en reserveren een plaats voor u!

La Palma
staat vanwege haar uitzonderlijk prachtige natuur bekend als La Isla Bonita of La Isla Verde. Haar diversiteit aan vergezichten op bergruggen van lava, enorme diepe door-water-uitgeschuurde dalen, hellingen begroeid met laurier- en dennebossen en de fascinerende bloemenwereld maakt La Palma dé plek om er op uit te trekken. U kijkt uw ogen uit!
  


 
GARAFÍA/ROQUE DE LOS MUCHACHOS: 
Deze excursie voert u naar het uitzichtspunt “El Time” vanwaar u een uniek uitzicht heeft over het dal van “Aridane” en de kloof van “Angustias”. De tocht gaat verder via het noord-westen naar “San Antonio del Monte” om vervolgens het park “Zarza y Zarcita” te bezoeken.
Vervolgens klimt u naar het hoogste punt van het eiland, de “Roque de los Muchachos”, met een hoogte van 2.426 meter. Deze top vormt een deel van de noordrand van de Caldera de Taburiente, de grootste erosiekrater ter wereld. U heeft een prachtig uitzicht op stijle wanden van de 1.700 meter diepe Caldera. Indrukwekkend zijn ook de installaties van de één van de belangrijkste sterrenwachten ter wereld. Het astrofisische centrum bevindt zich hier wegens de schone atmosfeer. We dalen via het noord-oosten en tot slot bezoeken we het uitzichtspunt “Mirador de la Concepción” vanwaar we de hoofdstad Santa Cruz de La Palma en het dal van “Las Breñas” kunnen overzien.
Bij deze excursie is de lunch niet inbegrepen. U dient zelf uw consumpties mee te nemen.
 
 
NOORDTOUR: 
Deze bustoer voert u naar het noordoosten van het eiland. Via Santa Cruz de La Palma en Puntallana komt u bij het uitzichtspunt San Bartolo. Hier heeft u een schitterend uitzicht op de kustlijn en de lokale flora. Vervolgens gaat de tocht verder naar het “Los Tilos”.  Dit door Unesco in 1983 tot Biosfeer reservaat verklaarde natuurgebied wordt ook wel het sprookjesbos genoemd. De bijna loodrechte hellingen van de diepe Barranco del Aqua zijn volledig begroeid met een groenblijvend regenwoud bestaande uit bemoste laurierbomen, de grootste concentratie oude laurisilva van de Canarische eilanden, lindebomen, mirte en reuzevarens.
Na een gemakkelijke wandeling door "Los Tilos" brengt u een bezoek aan het haventje Puerto Espínola en de zwembekkens van Charco Azúl. Vervolgens wordt u in het dorpje San Andrés gedurende 20 minuten door een bananenplantage geleid en krijgt u uitleg over de bananenteelt. Ook kunt u hier plantages van andere tropische vruchten zoals papaya en avocado bewonderen. Na de bezichtiging van het kerkje San Sebastián keert u weer terug naar het hotel.
Bij deze excursie is de lunch niet inbegrepen. U dient zelf uw consumpties mee te nemen.
 
ZUIDTOUR:
In deze toch combineert u natuur met cultuur. We rijden door de hoofdstad Santa Cruz, door het stadsgedeelte La Encarnación, waar we zicht hebben op het maritiem museum dat gehuisvest is in een kopie van de boot Santa Maria van Columbus. Vervolgens rijden we tot Velhoco en bezoeken we de kapel Santuario de Nuestra Senora de las Nieves. Hier bevindt zich het beeld van de Maagd dat om de vijf jaar naar de hoofdstad wordt gedragen (beter bekend als de Bajada de la Virgen de las Nieves). We vervolgen de excursie richting Mazo, waar we een korte wandeling maken en het handwerkmuseum “Casa Roja“, met voornamelijk borduurkunst, bezoeken. Aaneensluitend gaan we naar Fuencaliente en genieten we van een middagspauze op de vulkaan van San Antonio. Hier hebben we een prachtig uitzicht op de jongste en nog altijd actieve vulkaan van de Canarische eilanden: Teneguía. De laatste stop vindt plaats bij het uitzichtspunt Mirador de La Cumbrecita in El Paso, waar we een korte wandeling naar de bergkam Lomo de las Chozas maken en vanwaar we een blik in de reuzachtige Caldera de Taburiente kunnen werpen. Hierna keren we terug naar het hotel.
Bij deze excursie is de lunch niet inbegrepen. U dient zelf uw consumpties mee te nemen.